Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Χρυσή πρωτιά για τους Fons Musicalis


Πρωτιά για τη "χρυσή" παιδική χορωδία Αιγινίου Fons Musicalis σto διεθνές φεστιβάλ της Interkultur στην Κέρκυρα


Την Τετάρτη 12 έως και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 η παιδική χορωδία  Αιγινίου του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού  Fons Musicalis με μαέστρο τον κ. Μιχάλη Καρυοφυλλίδη συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ & Διαγωνισμό Χορωδιών της Interkultur  που έλαβε χώρα για πρώτη φορά στην Κέρκυρα.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν χορωδίες από όλο τον κόσμο, ενώ υπήρχε και διαγωνιστικό μέρος.  Παράλληλα, τα παιδιά συμμετείχαν στο εργαστήριο Φωνητικής Jazz με τη διεθνώς αναγνωρισμένη ερμηνεύτρια, συνθέτη και εκπαιδευτή Jay Clayton.
Η χορωδία μας διαγωνίστηκε στην κατηγορία G1 παιδικές χορωδίες  ,όπου απέσπασε το χρυσό δίπλωμα και την πρωτιά στην κατηγορία της. Στο πιάνο συνόδεψε  το σχήμα ο μαθητής της Γ’ Γυμνασίου ο Κων/νος Αγγελίδης ενώ οι κριτές προέρχονταν από τη Σουηδία, τις Η.Π.Α. και την Ελλάδα.
Ήταν μια έξοχη εμφάνιση! Άφησε το κοινό άφωνο, ενθουσίασε και συγκίνησε!
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού ακολούθησε η τελετή λήξης γεμάτη κέφι και ενθουσιασμό, χορό, τραγούδι, φωτογραφίες και ανταλλαγή συγχαρητηρίων αλλά και διευθύνσεων…
Πώς όμως τα παιδιά μας έφτασαν ως εκεί; Μέσα από ένα επίπονο αλλά και δημιουργικό ταξίδι… Μια χορωδία που ξεκίνησε με λίγα μέλη πριν 4 χρόνια έφτασε σε τόσο υψηλό επίπεδο, που αφήνει έκπληκτους και τους πιο απαιτητικούς κριτές!


Συγχαρητήρια !!!Πάντα τέτοια!!! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου